Už ste vlastníkom pece a došli Vám nápady na pečenie?
Potrebujeme:
- 70 dkg múky
- 30 dkg rozmliaždených (vychladnutých) varených zemiakov
- 2 dkg roztopeného margarínu
- 1 ks droždia
- 1 dl mlieka
- 1 čl cukor na kvasnice
- štipka soli
Príprava:
Do ocukreného vlažného mlieka nadrobíme kvasnice a necháme ho chvíľu odstáť. Zatiaľ zmiešame múku, rozmliaždené zemiaky, margarín, soľ a napokon aj kvások. Pridávame toľko vlažnej vody, aby sa nám ľahko pracovalo s cestom. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Cesto potom rozdelíme asi na 6 rovnomerných častí ktoré vytvarujeme do koliesok. Pečieme ich v peci na plechu do červena. Pred pečením môžeme cesto potrieť kyslou smotanou, aby bolo jemnejšie a chutnejšie.