V tomto krátkom príspevku sa dozviete, na čo musíte dávať pozor pri pečení.
- Nie je vhodné piecť priamo na tehlách, ktoré oddeľujú oheň od miesta pečenia, pretože tieto sú príliš horúce a jedlo (najmä mäso a pod.) sa na nich ihneď pripáli! Pokrmy preto pripravujeme buď na plechu na pečenie s plochým dnom alebo v hlinenej nádobe.
- Teplotu môžeme regulovať nepretržite. Ak teplota klesne na 180 °C, potom opäť otvoríme komín (pomocou páčky) a dvierka pece, vložíme zopár tenkých polienok, aby sa vytvoril plameň, ktorý zvýši teplotu na požadovanú úroveň. Takto môžeme zvyšovať teplotu kedykoľvek počas pečenia.
- Po skončení pečenia vyberieme z pece všetky plechy a necháme ich vychladnúť. Nasledujúci deň po vychladnutí záhranej pece odstránime popol zo spodnej časti pomocou plochého kutáču.
Keď už viete pokyny naspamäť, môžete s nimi zakúriť v peci.