Na cesto potrebujeme:
- 4 dkg droždia
- lyžičku cukru
- štipku soli
- 1 l vlažného mlieka (rozdelíme si ho na 0,5 l a 0,5 l)
- 8 žĺtkov
- 5 dkg masla
- 1kg polohrubej múky
Krém:
- 30 dkg práškového cukru
- 30 dkg masla
- 2 balíčky vanilkového cukru
- vymiešame to na penu
Postup
Droždie, cukor, soľ a 0,5l vlažného mlieka zmiešame a necháme vykysnúť kvások. Do hotového kvásku pridáme všetky žĺtky, maslo, dobre ich spolu premiešame a postupne pridávame polohrubú múku a 0,5l vlažného mlieka – takto si vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Všetky ingrediencie na krém spolu vymiešame do peny. Cesto vyklopíme na dosku, posypeme múkou, vyvaľkáme a natrieme krémom. Zrolujeme a narežeme na približne 4 cm dlhé rolky. Nádobu, v ktorej budeme piecť trochu potrieme krémom a poukladáme do nej rolky – tieto môžeme natrieť medzi sebou roztopeným maslom alebo olejom aby sa po dopečení ľahšie vyberali.
Rozohrejeme si záhradnú pec na 180 °C a dáme piecť roládu. Počas pečenia môžme roládu poliať 1dl vlažného mlieka s cukrom. Aj z toho dôvodu sú naše pece najvhodnejšie, lebo majú oddelené ohnisko od priestoru na pečenie a viete bez problémov dolaďovať a dochucovať jedlo.
Dobrú chuť.