Potrebujeme:
1ks stehna z malého prasiatka – pribl. 2,5-3 kg
1l piva
soľ
čierne mleté korenie
grilovacie korenie
2 strúčiky cesnaku
Postup
Ako prílohu si môžeme nachystať zemiaky alebo upiecť chlebík podľa nášho receptu – TU.
Pripravíme si väčšie množstvo marinády z piva, grilovacieho korenia, soli, čierneho mletého korenia a prepasírovaného cesnaku.
Stehno naložíme do marinády tak aby bolo celé zaliate a naložené ho v nej necháme aspoň 2 dni v chlade.
Následne ho aj s marinádou preložíme na pekáč, zakryjeme alobalom a vložíme do vopred predhriatej pece. Takto pečieme cca 2 – 3 hodiny.
Stehno musí byť počas pečenia otočené kožou hore a nezabúdajme ho polievať výpekom.
Keď už je mäso mäkké, kožu narežeme a vložíme odkryté do pece, vtedy môžeme pridať ošúpané a nakrájané zemiaky, aby sa dopiekli so stehnom a prešli všetkými chuťami. Pečieme do chrumkava.
Dobrú chuť.