45 minút
ľahký recept
nízkonákladový
CESTO
MRVENIČKA
PLNKA
|
Postup
1. Ingrediencie na cesto spolu zmiešame, cesto vyvaľkáme na plát o priemere 30 cm. Vložíme do tortovej/koláčovej formy s priemerom 25 cm, ktorú vyložíme papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a predpečieme na 200 °C asi 10 minút.
2. Na panvici si skaramelizujeme kryštálový cukor, následne doň vložíme väčšiu časť očistených jabĺk nakrájaných na plátky. Pridáme vanilkový cukor, mletú škoricu a badián. Všetko varíme asi 10 minút.
3. Vychladnuté jablká rozložíme rovnomerne po dne koláča. Zvyšné jablká nakrájame na tenké plátky a uložíme do vejára na vrch vrstvy karamelizovaných jabĺk. Nakoniec posypeme koláč mrveničkou a pečieme pri 180 °C do zlatista.
4. Koláč podávame vlažný (lepšie sa krája). Môžeme doplniť vanilkovou zmrzlinou.
Prajeme Vám príjemné maškrtenie.
Team zahradnapec.sk