200 minút
ľahký recept
nízkonákladový
POTREBUJEMENa predvarenie kolena:
K pečeniu:
|
Postup
Kolená predvaríme vo vode so soľou, rozmarínom, čiernym korením, bobkovým listom, cesnakom a cibuľou po dobu 2 až 2,5 hodín. Použijeme toľko vody, aby kolená boli akurát zakryté. Ešte teplé kolená vykostíme a nakrájame. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme, posypeme majoránom a potrieme pastou z jednej pretlačenej hlavičky cesnaku.
Zemiaky a cibuľu nakrájame na mesiačiky, a jednu celú hlavičku cesnaku rozoberieme na strúčiky.
Zemiaky a kolená umiestnime do keramickej zapekacej misy, zemiaky osolíme, priložíme nakrájanú cibuľu, celé strúčiky cesnaku a navrch položíme kúsky masti.
Oblejeme pivom a pečieme neprikryté v predhriatej peci do chrumkava.
Pred podávaním posypeme čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!