110 minút
ľahký recept
nízkonákladový
Postup
Morčacie stehná (tri horné alebo dolné) narežeme až ku kosti, aby sa ľahšie prepiekli. Zároveň tým uľahčíme aj krájanie. Následne mäso dobre osolíme, okoreníme (najlepšie čerstvo mletým korením), a ochutíme zmesou na pečené kura. Do vhodne zvoleného pekáča nalejeme trochu oleja a poukladáme doň kusy hydiny. Pridáme na plátky nakrájané zemiaky, ktoré predtým osolíme a okoreníme. Môžeme ich kombinovať aj a mrkvou alebo hubami, ktoré sa tiež skvelo hodia k morčacím stehnám. Nakoniec posypeme krúžkami cibule, pridáme niekoľko plátkov jablka a polejeme šťavou z jedného pomaranča. Na spodok pekáča nalejeme asi pol centimetra vody. Zakryjeme alobalom a vložíme do rozpálenej pece.
Pec rozohrejeme zhruba za dve hodiny, pahrebu rozdelíme na dve strany a doprostriedka položíme pekáč. Dvere necháme pootvorené iba trošku, aby mal kde unikať dym. Približne po hodine odstránime alobal, mäso polejeme pivom a pol hodinu pečieme do chrumkava.