125 minút
ľahký recept
nízkonákladový
Ingrediencie (pre 4-6 osôb):
|
Postup
Koleno deň dopredu uvaríme vo vode a necháme vo vlastnej šťave vychladnúť. Vychladnuté mäso nakrájame na kocky a odložíme. Namočenú fazuľu a kyslú kapustu – tú v prípade potreby premyjeme – dáme do keramickej nádoby a uvaríme v dostatočnom množstve vody. Keď sa uvaria, pridáme mäso z kolena. Zohrejeme masť a opečieme v nej múku do zlatista.
Pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno, za stáleho miešania pridáme červenú papriku a paradajkovú šťavu. Rozmiešame (ak treba, zriedime vodou), prevaríme a zápražku pridáme k polievke. Krátko spolu povaríme, v prípade potreby ešte dosolíme. Podávame s čerstvým chrumkavým ražným chlebom.
Dobrú chuť!