145 minút
ľahký recept
stredne nákladný
Ingrediencie (pre 4-6 osôb):
|
Postup
Použijeme napríklad čerstvú diviačiu kotletu, panenku a stehno. Dva dni vopred okoreníme, naložíme do marinády a následne v peci opečieme do chrumkava.
Najprv dobre rozohrejeme pec a občas prikladáme. Plátky mäsa osolíme, potrieme horčicou a dochutíme čiernym korením a tymianom, posypeme borievkovými bobuľami, dôkladne potrieme masťou a navrch nastrúhame cesnak. Zakryjeme a na dva dni dáme do chladničky. Rozohrejeme pec, plátky mäsa poukladáme na pekáč a pečieme dovtedy, kým nie sú mäkké. Keď má pec 350-360 stupňov, pečieme prikryté 45-50 minút, následne odokryjeme a dopekáme ďalších 15 až 20 minút. Výsledkom je jemná pečienka z diviny, ktorá sa rozpadá v ústach.