135 minút
ľahký recept
stredne nákladný
Ingrediencie (pre 4-6 osôb):
Na marinádu:
|
Postup
Najprv dobre rozohrejeme pec a občas prikladáme.
Najprv pripravíme marinádu. Pretlačíme cesnak a dobre ho premiešame s vínom, rozmarínom, olejom, cukrom a balzamovým octom. Zemiaky nakrájame na hrubé plátky a v slanej vode 8 minút predvaríme. Medzitým nakrájame papriku, oberieme lístky čerstvej bazalky a nahrubo ich nasekáme. Mozzarellu nakrájame, pokryjeme ňou mäso, posypeme bazalkou, zarolujeme a striedavo s kúskami zemiakov a papriky napicháme na špajdle. Takto pripravené špízy dáme do zapekacej misy, polejeme marinádou a necháme hodinu odstáť, aby sa chute spojili. Nakoniec necháme prebytočnú marinádu odkvapkať, pečieme v peci za častého otáčania (priebežne oblievame marinádou). Keď sa špízy upečú, dochutíme soľou a čiernym korením, môžeme podávať aj so šalátom.
Dobrú chuť!