Potrebujeme:
- 2 ks predných bravčových kolien
- zázvor
- 4-5 ks klinček
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie čierne – celé
- rasca rímska – mletá
- tymián
- 5-6 ks list bobkový
- 2-3 ks cibuľa
- pivo
- 1-2 l vývar
- 1 ČL čili
Postup
Bravčové kolená dáme do nádoby a podlejeme pivom, pridáme zázvor, celé korenie, mletú rascu, cesnak a cibuľu vcelku, klinčeky, tymian a čili. Bravčové kolená dáme do nálevu 2–3 dni pred varením-pečením. Všetko dáme do hrnca, pridáme 1–2 l vývaru alebo vody, následne osolíme. Varíme domäkka (2–3 hodiny).
Variť ich vieme aj priamo v záhradnej peci, stačí nám hlinená nádoba vhodná do pece. Nemusíte tak chodiť hore-dolu do kuchyne. Následne bravčové kolená dáme do pekáča, pridáme 200–300 ml z vývaru a pečieme pol hodiny v predhriatej peci pri 170–180 °C, dopečieme ich pri teplote 220–230 °C, aby bola koža chrumkavá. Počas pečenia potierame kolená výpekom.
Podávame s dusenou kapustou, so zemiakmi alebo s chlebom.