115 minút
ťažký recept
nízkonákladový
POTREBUJEME
|
Postup
Víno nalejeme do stredne veľkého hrnca a varíme dovtedy, kým hladina klesne o tretinu, vtedy ho odstránime z ohňa a odložíme. Vo veľkej panvici rozpustíme 60 g masla a spolu s olejom rozohrejeme na miernej teplote. Osmažíme kurča zo všetkých strán, až kým nebude zlatisté, následne mäso vyberieme z panvice a odložíme do pekáča. Na panvici následne osmažíme slaninu, cibuľu a huby. Všetky ingrediencie aj s vínom a bylinkami potom pridáme k mäsu na pekáč a vložíme do pece pri teplote asi 200°C, potom teplota môže klesnúť. Pečieme asi 1 hodinu alebo dovtedy, kým nie je kurča uvarené.
Zvyšok masla rozmiešame so soľou, korením a posypeme petržlenom. Mäso podávame s maslovou kašou a pečenými zemiakmi.
Dobrú chuť!
Tip
Víno môžete variť aj v našej peci, počas jej rozohrievania. Rovnako môžete aj priamo v peci osmažiť spomínané ingrediencie.