0,5 hodiny
ľahký recept
stredne drahý recept
Ingrediencie (pre 4-6 osôb): 60 dkg mletej hovädzej sviečkovej (môže byť aj krk)
|
Postup
1. Teľacie mäso osolíme, okoreníme. Následne vlhkými rukami vytvarujeme 6 mäsových placiek, hrubých asi 1 cm. Na každú priložíme odkvapkaný plátok ananásu. Po dva kusy anglickej slaniny preložíme do kríža, na to položíme plátok mäsa s ananásom. Zakryjeme presahujúcimi koncami slaniny a tie zaistíme ihlou, aby sa počas pečenia neotvorili. (Ak pečieme v špeciálnej forme, tento krok nie je nutný.)
2. Položíme na rošt nad tlejúcu, ale nie príliš horúcu pahrebu z dreveného uhlia a za občasného otáčania pečieme 8-10 minút. Občas potrieme olejom, aby sa mäso nevysušilo a zostalo šťavnaté.
TIP NA ZÁVER: Pečenie môžeme zjednodušiť tak, že použijeme formu na pečenie hamburgerov, ktorá je na obrázku.
Dobrú chuť!
pec na pizzu, piecka na drevo, pec na prasiatko