Že sa susedovi nezmestí bravčové koleno do jeho piecky na drevo? S našou záhradnou pecou takýto problém nebude, tu Vám ukážeme ako na upečnie takéhoto slastného pokrmu bez ťažkostí.
Príprava:
Vezmeme si 2 bravčové kolená okolo 1 kg. Varíme ich 3 hodiny s 6-8 bobkovými listami a 5 klinčekmi.
Po varení odstránime kosti a mäso nakrájame na plátky s hrúbkou 1,5-2 cm.
Zmiešame med s horčicou v pomere asi 1:4, štipľavým korením a ďalším korením podľa chuti a potrieme s tým nakrájané mäso.
Na pekáč nalejeme asi 0,5 cm oleja a uložíme naň mäso. Posypeme nakrájanou cibuľou, plátkami mrkvy, hlivou ustricovou a šampiňónmi. Ako prílohu môžeme pridať nakrájané osolené, okorenené zemiaky.
Plech prikryjeme hliníkovou fóliou a necháme piecť zhruba pol hodinu, aby zmäkli surové ingrediencie, následne alobal odstránime a pečieme ďalších 30 minút.
Prajeme dobrú chuť!