Postup
Pripravíme dve asi kilové údené bravčové kolená. Varíme ich tri hodiny spolu s 6-8 bobkovými listami a 5 strúčikmi cesnaku. Keď sa uvaria, vykostíme ich a nakrájame na 1,5-2 cm hrubé plátky. Zmiešame med s horčicou v pomere 1:4 a podľa chuti pridáme papriku a čierne korenie. Touto marinádou potrieme plátky mäsa a poukladáme ich na pekáč. Podlejeme vývarom z kolien – zhruba 0,5 cm. K mäsu pridáme krúžky cibule, mrkvu, hlivy alebo šampiňóny.
Ako prílohu môžeme priložiť zemiaky nakrájané na plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Zakryjeme alobalom a asi hodinu pečieme, kým všetko zmäkne. Následne odstránime alobal a opečieme do chrumkava.
Dobrú chuť!