40 minút
ľahký recept
drahý recept
Ingrediencie (pre 4-6 osôb):
|
Postup
1. Stehno nakrájame kolmo na svalové vlákna na asi centimeter hrubé plátky, jemne naklepeme a narežeme na kúsky podobne veľké ako sušené marhule.
2. Lekvár, ocot, pretlačený cesnak, kari korenie, kurkumu, hnedý cukor, bobkový list rozomletý na prášok, soľ, korenie a olej dôkladne premiešame. Takto pripravenou marinádou zalejeme mäso, premiešame, a na noc vložíme do chladničky, aby sa chute spojili.
3. Dva druhy papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame ich na podobne veľké kúsky ako mäso. Následne pripravíme 8 špízov, na ktoré okrem papriky striedavo ponapichujeme aj kúsky marinovaného a odkvapkaného mäsa a sušené marhule.
4. Pečieme na rošte nad stredne tlejúcou pahrebou za občasného otáčania 10 minút. Ak treba, občas potrieme zvýšenou marinádou alebo trochou oleja, aby mäso zostalo šťavnaté.
TIP NA ZÁVER: Marinádu najjednoduchšie pripravíme tak, že všetky ingrediencie dáme to menšieho uzatvárateľného pohára a dôkladne ním zatrasieme.
Dobrú chuť!
piecka na drevo, pec na pizzu, mobilna pec