
55 minút
ľahký recept
stredne nákladný
Ingrediencie pre 3-5 osôb:
Do plnky:
|
Postup
Najprv dobre rozohrejeme pec a občas prikladáme.
Necháme vzísť droždie v časti mlieka. Vo zvyšku rozpustíme maslo, cukor, žĺtky a soľ, napokon pridáme droždie a múku, zapracujeme a necháme štvrť hodiny nakysnúť. Dve tretiny cesta rozvaľkáme a vystelieme ním stredne veľký pekáč. K pretlačenému tvarohu pridáme smotanu, žĺtky a cukor, zamiešame a zmesou potrieme cesto. Kôpor jemne opražíme na masle (nasiakne dosť veľa tuku, niekedy je ešte potrebné pridať trocha masla). Následne ho rovnomerne nasypeme na plnku, zo zvyšku cesta vytvoríme asi 1 cm široké pásiky a poukladáme ich navrch. Potrieme žĺtkami a na 180 stupňoch pečieme do zlatista.
Dobrú chuť!