125 minút
ľahký recept
nízkonákladový
Ingrediencie (pre 4-6 osôb):
|
Postup
Múku preosejeme a zmiešame so soľou. Pridáme kvások izbovej teploty odložený z posledného pečenia a ¾ domáceho kvásku. Postupným prilievaním približne 7 dl vlažnej vody múku postupne zapracujeme na cesto, pridávame aj roztlačené zemiaky. Po 20 až 30 minútach hnetenia sa v ceste začínajú tvoriť bubliny. Následne z neho sformujeme guľôčku a vložíme do utierkou vystlanej, pomúčenej ošatky. Pomúčime aj z vrchu a zakryjeme ďalšou utierkou. Hodinu necháme na teplom mieste. Potom cesto znova premiesime a vrátime do ošatky.
Po ďalšej hodine premiesime, vyformujeme a položíme na lopatu. Vložíme do pece a pečieme zhruba 50 minút.
Dobrú chuť!