Ako pripraviť chrumkavé a vo vnútry mäkké morčacie stehná v pecí? Teraz sa dozviete.
Ingediencie:
- Morčacie stehná (3 ks horných alebo dolných)
- Olej
- Soľ
- Korenie
- Zemiaky
- Zelenina (huby, mrkva, cibuľa…)
- Jablká a pomarančová šťava
Príprava:
Morčacie stehná, narežeme po kosť, aby sa jednoduchšie prepiekli a porcovali, dobre osolíme, okoreníme čerstvým mletým korením a dochutíme s korením na pečené kura.
Na plech nalejeme olej a vložíme doň prichystané mäso, okolo poukladáme osolené okorenené zemiaky. Môžeme pridať aj huby, ale hlavne nesmieme zabudnúť na mrkvu
(o mrkvu pečenú v peci je vždy boj 🙂 ). Posypeme cibuľovými krúžkami, zopár plátkami jabĺk a polejeme šťavou z pomaranča. Stehná podejeme trochou vody (aby jej zostalo cca pol centimetra na dne).
Plech prikryjeme hliníkovou fóliou a vložíme ju do vyhriatej pece. Pec vopred vyhrievame asi 20 min, následne začneme piecť. Po 1 hodine odstránime alobal a stehná polejeme pivom, potom pečieme ešte pol hodiny.