Potrebujeme:
1 ks kačice
5 ks zelených jabĺk
30 g masla
2 PL kryštálového cukru
50 ml bieleho vína
soľ
mletú rascu
Postup
Najskôr kačicu umyjeme, osušíme a uložíme na pekáč. Naplníme ju len niekoľkými nakrajanými a očistenými jablkami. Záhradnú pec predhrejeme na 200 stupňov.
Kačku vložíme do vyhriatej pece – jej mäso sa pôsobením tepla uzavrie a až potom kačku osolíme, posypeme drvenou rascou a podlejeme trochou vody. Kačku prikryjeme alobalom a niekoľkokrát počas pečenia polejeme výpekom. Jablka umyjeme a zbavíme strednej časti, kde sú jadierka. Do hrnca alebo hlinenej nádoby vhodnej do pece vložíme maslo, jablká, ktoré posypeme cukrom a podlejeme vínom vložíme. Potom ich necháme dusiť do polomäkka – podusiť ich vieme aj v záhradnej peci kým sa pečie kačica – ale pozor v peci nám na podusenie jabĺk stačí oveľa menší čas ako v kuchyni na sporáku, keďže je teplota oveľa vyššia!
Tesne pred dopečením kačky ich pridáme do pekáča a spolu s kačkou (už neprikrytou) necháme dopiecť asi 10 minút. Kačku podávame jablkami a knedlou.
Pozn.: Namiesto jabĺk vieme použiť aj červenú kapustu, ktorú tak isto môžeme podusiť a nechať skaramelizovať v peci, počas pečenia kačice.
Dobrú chuť!