100 minút
ľahký recept
stredne nákladný
Ingrediencie (pre 4-6 osôb):
Ingrediencie k omáčke:
|
Postup
Najprv dobre rozohrejeme pec a občas prikladáme. Ryžu dusíme v slanej vode. Kapustu varíme v jemne osolenej vode asi 10 minút, kým nezmäknú listy. Potom ju vyberieme a necháme odkvapkať. Listy kapusty opatrne pooberáme a potrieme ich zmesou jedného rozdrveného strúčika cesnaku a soli. Keramickú zapekaciu misu vymastíme margarínom a vypodložíme najväčšími listami. Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme k nej najemno namleté hovädzie mäso, soľ, mleté čierne korenie a majorán. Mäso dusíme kým sa nezačne rozpadať a zmiešame s dusenou ryžou.
Zvyšné väčšie listy kapusty rozrežeme napoly a odstránime stredné silnejšie žilky. Do každého listu dáme polievkovú lyžicu plnky, ktorú dôkladne zabalíme. Takto pripravené rolky poukladáme do zapekacej misy natesno k sebe. Na prípravu omáčky prepasírujeme paradajky, maslo roztopíme v panvici. Paradajky, šťavu z citróna a druhý cesnak rozdrvený so soľou zamiešame, varíme desať minút a dochutíme cayenským korením a cukrom. Touto omáčkou polejeme obsah pekáča, zakryjeme a dáme do predhriatej pece. Na strednom ohni opečieme, podávame horúce.