95 minút
ľahký recept
nízkonákladový
POTREBUJEMENa cesto:
Na potieranie:
|
Postup
Nastrúhanú kapustu orestujeme na polievkovej lyžici oleja. Slaninu nakrájame na kocky, vyškvaríme a zmiešame s orestovanou kapustou. Okoreníme, v prípade potreby aj osolíme a odložíme nabok. Z múky, vody, droždia, oleja a ochucovadiel pripravíme cesto. (Môžeme zamiesiť aj v domácej pekárni na chlieb.) Cesto necháme nakysnúť, rozvaľkáme ho a potrieme tretinou pripravenej kapusty, následne ho preložíme na polovicu a necháme ho oddýchnuť.
Tento proces zopakujeme ešte dvakrát. Napokon cesto rozvaľkáme na rozmer zhruba 25×30 cm a položíme na vymastený plech alebo použijeme papier na pečenie. V rúre predhriatej na 210 stupňov upečieme do zlatista. Podávame nakrájané na väčšie plátky. (Skvelo sa hodí k hutnejším polievkam (fazuľová, gulášová, atď.) a k jedlám, ktoré obvykle konzumujeme s chlebom.)
Dobrú chuť!