
140 minút
ľahký recept
stredne nákladný
Ingrediencie (pre 4-6 osôb):
|
Postup
Najprv dobre rozohrejeme pec a občas prikladáme. Medzitým ingrediencie k marináde zamiešame vo veľkej mise. Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky, marinujeme, nakoniec ešte celý obsah misy dôkladne zamiešame, aby sa marináda dostala všade, zakryjeme fóliou a vložíme do chladničky.Pol hodinu až hodinu pred pečením mäso vyberieme z chladničky. Zemiaky poriadne umyjeme, trošku ošúchame, rozkrojíme ich na polovicu, poukladáme na pekáč a osolíme.
Keď už je pec dostatočne rozpálená, na zemiaky položíme plátky mäsa, zakryjeme alobalom a vložíme do pece. Aspoň hodinu necháme piecť, po hodine už občas kontrolujeme (Upečie sa zhruba za hodinu a pol.)
Dobrú chuť!