1 hodina
ľahký recept
nízkonákladový
POTREBUJEME
NA DOCHUTENIE
POMÔCKY
|
Postup
1. Z papiera na pečenie si vystrihneme štvorec veľký cca 30×30 cm (v závislosti od veľkosti ryby).
2. Rybu uložíme na papier, narežeme jej kožu a vmasírujeme do nej olivový olej a citrónovú šťavu s tymiánom, soľou a korením. Do brušnej dutiny môžeme vložiť citrónovú trávu, kúsky limetky či citrónu. .
3. Na papier uložíme hrášok a cherry rajčiny. Opäť osolíme, okoreníme a rybu ešte pokvapkáme olivovým olejom. Potom papier prehneme a po obvode utiahneme a položíme ho na plech.rikryjeme druhou tretinou kapusty. Postup zopakujeme a poukladáme aj nakrájanú klobásu a bobkový list. Vrch prikryjeme poslednou tretinou kyslej kapusty. Zalejeme vodou, tak aby bola aj kapusta zaliata až po vrch.
4. Pečieme ju v záhradnej peci asi 20 minút pri 200 °C – požadovaná vnútorná teplota ryby by mala byť cca 80 °C. Papier nesmie byť príliš blízko ohňa, plech preto umiestnite v strede alebo v hornej časti pece.
5. Jedlo pečené v takejto “taštičke” – papilote sa servíruje primo v nej, pretože keď si ju hosť otvorí omámi ho bylinkovo citrusová vôňa horúcej pary. Pri tomto druhu servírovania tak vnímá jedlo všetkými zmyslami, čím sa stáva pohostenie skutočným gastronomickým zážitkom. Tento zážitok odporúčame doplniť o domáci čerstvý chlebík, či zemiaky na masle taktiež upečené v záhradnej peci (pokojne aj počas pečenia rybky).
Prajeme Vám dobrú chuť!
Team Zahradnapec.sk