110 minút
ľahký recept
nízkonákladový
POTREBUJEMENa cesto:
Na plnku:
|
Postup
Cesto:
Múku s maslom miešame kuchynským robotom, kým nám zmes nepripomína hrubú strúhanku, potom pridáme vodu a jablčný ocot. Miešame, kým sa nám vytvorí pekná zmes. Cesto si na polhodinu odložíme chladiť do chladničky
Plnka:
Kým sa nám cesto chladí, v ďalšej miske si zmiešame ovocie, mandľovú múčku, cukor a vanilkový extrakt. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 5 mm do kruhu. Opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ovocnú zmes rozložíme v strede kruhu a necháme priestor asi 4 cm okolo okraja.Potom okraje zložíme smerom do stredu k ovociu. Ovocnú časť pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme cukrom. Cesto ľahko potrieme vajíčkom. Pečieme v peci pri teplote 190°C, kým ovocie zmäkne a pečivo zozlatne. Podávame s našlahanou smotanou.
Dobrú chuť!
Tip: Nemusíte sa báť otvárať pec počas pečenia, aby ste skontrolovali cesto. Ak teplota (otváraním-vetraním) klesne – prihodíme len menší kúsok dreva.