95 minút
ľahký recept
stredne nákladný
Ingrediencie (pre 4-6 osôb):
|
Postup
Najprv dobre rozohrejeme pec a občas prikladáme.
Vo veľkej zapekacej nádobe na rozpálenom oleji za občasného miešania orestujeme cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak. Pridáme jahňacie mäso a 2-3 minúty opekáme na prudkom ohni za stáleho miešania. Pridáme jačmenné krúpy, tymian, bobkový list, škoricu, muškátový oriešok a spolu varíme ešte dve minúty. Podlejeme vývarom a vínom, pridáme huby, paradajky, osolíme a okoreníme. Varíme prikryté v peci 30 minút a občas zamiešame. Potom odkryjeme nádobu a varíme ďalších 10-15 minút, kým krúpy nezmäknú a väčšina vody sa neodparí. Napokon vyberieme bobkový list, primiešame čerstvo nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať a podávame.
Dobrú chuť!