125 minút
ľahký recept
nízkonákladový
POTREBUJEME
Korenie na mäso:
|
Postup
Narezaný bôčik položíme do vhodnej nádoby, do ktorej prilejeme toľko mlieka, aby mäso bolo akurát zakryté. Pridáme celú hlavičku pretlačeného cesnaku. Nádobu zakryjeme fóliou a dáme na noc do chladničky. Mäso na druhý deň vyberieme z mlieka, do ktorého namočíme sušený chlieb. Mäso okoreníme z oboch strán a odložíme nabok, kým pripravíme plnku. Cibuľu nakrájame nadrobno, nakrájame aj údenú slaninu a údenú klobásu. Klobásu začneme opekať na troche masti, neskôr pridáme slaninu a keď budú do polovice opečené, pridáme cibuľu.
Podľa chuti okoreníme a necháme vychladnúť. Potom zapracujeme s dobre vyžmýkaným chlebom a naložíme do mäsa. Mäso položíme na vymastený pekáč, a podlejeme s asi 4 dl vody. Pekáč zakryjeme alobalom, pečieme v peci na 230 stupňoch asi 40 minút, potom alobal odstránime a dopečieme.
Dobrú chuť!