175 minút
ľahký recept
nízkonákladový
POTREBUJEME
|
Postup
Bôčik narezaný z jednej strany predchádzajúci deň dôkladne potrieme vegetovo-majoránkovým olejom z oboch strán aj zvnútra. Zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky. Žemle namočíme do vody. Na oleji orestujeme cibuľu a pretlačený cesnak, nakrájanú jarnú cibuľku a nakoniec pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Žemle dôkladne vyžmýkame a pridáme k nim dve vajcia, polovicu orestovanej cibule, zeleninovú zmes a koreniny. Do pekáča vytretého olejom poukladáme nakrájané zemiaky a mrkvy. Bôčik naplníme plnkou, ale tak, aby nebol tvrdý, lebo plnka ešte zväčší svoj objem.
Mäso z oboch strán potrieme orestovanou cibuľovo-petržlenovou zmesou, ktorého zvyšok zriedime olejom a oblejeme ním zemiaky a mrkvu. Pekáčom opatrne potrasieme, aby olej rovnomerne pokryl prílohu. Následne naplnený bôčik položíme na zemiaky, posypeme krúžkami cibule a nasekaným cesnakom. Zakryjeme alobalom a dáme do pece. Približne po hodine a pol odstránime alobal a dopečieme.
Dobrú chuť!