145 minútľahký receptstredne nákladný Ingrediencie (pre 4-6 osôb): diviačia kotleta, panenka a stehno horčica borievkové bobule mleté biele korenie, cesnak štipka tymianu soľ, masť Postup Použijeme napríklad čerstvú diviačiu kotletu, panenku a stehno. Dva dni vopred okoreníme, naložíme do marinády a následne v peci opečieme do chrumkava. Najprv dobre rozohrejeme pec a občas prikladáme. Plátky mäsa osolíme,…
140 minútľahký receptstredne nákladný Ingrediencie (pre 4-6 osôb): 1 hus celé čierne korenie mleté čierne korenie kmín 2 bobkobé listy 5 strúčikov cesnaku soľ majorán 4 jablká 20 dkg sušených sliviek 2 PL (husacej) masti Postup Najprv dobre rozohrejeme pec a občas prikladáme. V približne 2 dl vody pripravíme marinádu z celého čierneho korenia, kmína, bobkového listu,…
Skladovanie dreva Najmä zo starších fotografií či filmov, si môžeme pamätať obraz domčekov „obložených“ naštiepaným drevom. Nie je to však najlepšie riešenie. Ak ide o chalupu, ktorá nie je trvalo obývaná – steny zostávajú vlhké a chladné, pričom tieto vlastnosti sušeniu dreva určite nepomáhajú. Takto poukladané drevo sa zároveň neobmieňa dostatočne často a udržuje tak vlhkosť okolo stien.…
V nasledujúcich odstavcoch citujeme Egona Bindera, nemeckého odborníka: „V stredohorských a piesočnatých oblastiach, kde sú ihličnaté lesy dominantné používajú na výrobu dymu zmes mäkkého dreva. Pri pálení mäkkého dreva však treba počítať s tým, že vzniká väčšie množstvo sadzí, v dôsledku čoho môže intenzívna vôňa terpentínu prekryť chuť výsledného produktu. Je to však otázka chuti a…